2024. március 28., csütörtök

Olivér meggyógyult

Korábbi írásunkban beszámoltunk arról, hogy Pál Gajódi Olivér hörgőhuruttal, azaz bronchitissel küzd. A kisfiúnak láza és erős hörgő-rohamai voltak, ami miatt a család Budapestre utazott, hogy a Bethesda Gyermekkórház orvosaitól kérjenek segítséget. Alapos kivizsgálás után antibiotikumos kezelés következett, aminek köszönhetően a gyermek ismét jól van. Gajódi Tímea, Olivér édesanyja napilapunknak elmesélte, hogy visszatértek Bajmokra, a családi otthonba.

– Kimondhatom, hogy Olivér a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően végre meggyógyult. A hörgés elmúlt, és már láza sincs. Így most a kedve is sokkal jobb. Viszont a lélegeztetőgépről való leszokást újra kell kezdenünk. A hörgőhurut megjelenése előtt ő már önállóan vett levegőt, mindenféle légzéstámogatás nélkül, szinte csak éjszaka kellett használnunk a zsiráfot. Ezt a hirtelen jött betegséget viszont csak a lélegeztetőgépre kapcsolva lehetett végicsinálni. Így most, hogy a kisfiunk jól van, s nem hörög, ismét gyakoroljuk a légzéstámogatás elhagyását – mondja a kitartó édesanya, s hozzáteszi, hogy bizakodóak, s mindez fokozatosan, lassan fog sikerülni.

Megtudjuk még tőle azt is, hogy Olivér ma még egy kicsit gyorsabban elfárad, de amint lehet, folytatni fogják az intenzív gyógytornázást, aminek a hatására remélhetőleg hamarosan mozgásbeli fejlődésről tudunk majd olvasóinknak beszámolni.