2024. április 25., csütörtök

Borkóstolás, finom falatok, jó hangulat

A palicsi Bormaraton első helyezettje Nemanja Rajković és Jamanta Šafranj

Immár a negyedik Bormaratont tartották meg szombat délelőtt Palicson, melyre mintegy ötszázan neveztek be. A 9 kilométeres távon a résztvevők a település tekintélyesebb borászatain, illetve Palics látványos útjain, szőlőskertjein keresztül futhattak. A rendezvényen igazi karneváli hangulat uralkodott, volt, aki jelmezben futott vagy sétált végig az útszakaszon.

A startot csoportos bemelegítés és hangolódás előzte meg, a rajt utáni távon pedig a futók megállhattak egy-egy borászatnál, ahol borkóstoló és finom falatok várták őket.

A rendezvényszervező Viktor Čikeš, a Belgrádi Bormaraton Egyesületének elnöke a sajtónak nyilatkozva elmondta, Palicson először 2017-ben szervezték meg a versenyt, tavaly azonban a járvány miatt elmaradt a rendezvény, így az idén negyedik alkalommal került sor a futamra.

– A maraton pont azért lett karneváli hangulatúnak megálmodva, hogy ezzel is népszerűsítsük a palicsi borvidéket. Fele annyian neveztek be a korlátozások miatt, a résztvevők az idén főleg az országból érkeztek, Szabadkán és Palicson kívül Újvidékről, Belgrádból, Zomborból – mondta az egyesület elnöke.

A férfiak mezőnyében a szabadkai Nemanja Rajković foglalta el a dobogó legfelső szintjét, a női mezőnyben Jamanta Šafranj végzett az első helyen.

A rendezvény végén ebéd, élőzene és kísérőprogram várta a résztvevőket.