2024. március 19., kedd
SZUPERLIGA

Vereség a zentai búcsúmeccsen

Zenta: TSC–Napredak 1:2 (0:1)

Városi stadion, 1200 néző, vezette: Srećković (Kragujevac). Góllövők: Tomanović a 87., illetve Bačanin a 34., Jovanović Đ. a 77. percben.
TSC: Filipović, Stojković, Antonić, Petrović, Đakovac (Vukić), Tomanović, Stoiljković, Stanojev (Petković), Banjac (Milićević), Zec (Stanojlović), Ratkov (Bocskay).

Napredak: Vasiljević, Jovanović S., Marinković, Đuričković, Mršić, Spremo, Krstić, Rašković, Jovanović Đ., Čuković, Bačanin.

A TSC volt a mérkőzés esélyese, a Napredak vezetőedzője ugyanis több kulcsjátékosára sem számíthatott különböző okok miatt. A találkozó ennek megfelelően a topolyaiak dominanciájával kezdődött, és már az első tíz percben a fiatal Ratkovnak több kiváló helyzete is volt.

A sportszerencse azonban ezúttal elpártolt a topolyaiaktól, és a vendégek kapusa is kiválóan védett. A sok kihagyott topolyai helyzet után az első félidő 35. percében egy ellentámadásból a Napredak szerezte meg a vezetést Bačanin révén.

A második félidőben szintén a TSC birtokolta többet a labdát, viszont a helyzetek kimaradtak, egy ellentámadásból pedig a Napredak megszerezte a második gólját. Vasiljević továbbra is kiválóan védett, a topolyaiaknak pedig még az ordító helyzeteik is kimaradtak, így a mérkőzés hajrájában csak szépíteni tudtak Tomanović kapitány góljával.

Akkor ugyan még úgy tűnt, az utolsó percekben akár egyenlíthetnek is, de az utolsó másodpercekben Antonić a kapufát találta el. Sokat elmond a mérkőzésről, hogy a topolyaiak tizenháromszor lőttek kapura, míg a vendégek három kapura lövéséből kettő be is ment.

A topolyaiak számára ez volt az utolsó mérkőzés Zentán, a legközelebbi hazai meccsüket a Vojvodina ellen már az új topolyai városi stadionban játsszák. A zentai búcsúmérkőzést megelőzően Zsemberi János, a TSC elnöke jelképesen átadta a pálya kulcsát Zenta polgármesterének, Czegledi Rudolfnak.