2024. március 29., péntek

Közel a végéhez

Befejeződik a zentai Berta István utca csatornahálózatának kiépítése

Lassan a végéhez ér a zentai Berta István utcában lévő csatornahálózat kiépítése. Ezúttal az utca északi részén zajlanak a munkálatok, amelyeket péntek délután Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes, valamint Burány Hajnalka tartományi képviselő és Sztantity Szebasztián, Zenta község tanácsának gazdasággal megbízott tagja is megtekintett.

Czegledi elmondta, hogy a folyamat két évvel ezelőtt kezdődött meg. Akkor az érintett utca déli felében, az Ohridi és a Szerémségi utca közötti részen csatornáztak. A jelenlegi munkálatok több mint 400 méter hosszan zajlanak, összértékük pedig 16 millió dinár, amelynek felét az önkormányzat, felét pedig a tartományi mezőgazdasági titkárság állja. A polgármester rámutatott, hogy ezzel a város csatornáinak leghosszabb és legdrágább szakaszait már kiépítették, és remélik, hogy ha jövőre sikerül további pályázatok útján támogatást nyerniük, akkor az összes csatornázási munkálatot be tudják fejezni a város területén.

Jövőre remélhetőleg befejeződnek a csatornázási munkálatok Zentán

Jövőre remélhetőleg befejeződnek a csatornázási munkálatok Zentán

Az idei évben, tartományi szinten, összesen 80 millió dinárt különítettek el a szennyvízhálózatok, további 400 milliót pedig a vízvezeték-hálózatok kiépítésére. Ótott Róbert úgy véli, hogy ezek nagyon fontos projektek, ezért jövőre is hasonló mértékű pénzeszközöket szeretnének előirányozni az ilyen munkák elvégzésére.
Burány Hajnalka a munkálatok megtekintésén előrevetítette, hogy a jövő héten Zentára érkezik a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság vezetője, akivel megbeszéléseket folytatnak majd, hogy hogyan tudnak minél több fejlesztést megvalósítani.
A jelenleg is zajló munkálatok várhatóan novemberben fejeződnek be.