2024. április 20., szombat

Parkolási rend a vásár ideje alatt

A 88. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár idején, szeptember 18-a és 24-e között, a parkolási díjak megfizettetésével megbízott Parking Servis Közvállalat a vásárépület előtt lévő parkolóban és a környező utcákban az idén is megfizetteti a parkolást. Fizetni kell a Hajduk Veljko utcában a vásárcsarnok közelében, az Újvidéki Vásár utca egy részében, a Sajam szálloda előtti részen, továbbá a Micsurin, a Popović fivérek, a Branko Bajić, a Bogdan Garabantin és a Stevan Mokranjac utcában is.

Emellett az Újvidéki Vásár és a Hajduk Veljko utcák, valamint az Európa sugárút és a Branko Bajić utcák sarkán is. A jelölt területen több mint ezer parkolóhely van, amelyeket 8 és 20 óra között fizettetnek meg, egy napra 250 dináros áron. A parkolás kifizetését SMS küldésével lehet elvégezni a 8288-as számra, vagy pedig a parkolójegy vásárlásával az erre kijelölt bódéban. A jelzett utcákban lakó polgárok számára a lakói parkolójegyek érvényesek.

Az említett időszakban az Európa sugárút mindkét oldalán, a Kornelije Stanković utca és Futaki út közti szakaszon a jobb oldali sávot lezárják, és autóbusz-parkolóvá alakítják át, ahol ezer dináros áron lehet parkolni egész nap. Az autóbusz parkolására érvényes jegyet a Branko Bajić és az Európa sugárút sarkán lévő elárusítóhelyen lehet megvásárolni.
A pókok, a közlekedési rendőrséggel, valamint a kommunális felügyelőséggel együtt a szokásosnál is erőteljesebben ellenőrzik a parkolást, kíméletlenül elviszik a tilosban leparkolt, a közlekedést akadályozó járműveket.