2024. március 19., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Izgalmak Liverpoolban

A várakozásoknak megfelelően pazar meccset játszott egymással szerda este a Liverpool és a Milan együttese, ami leginkább annak köszönhető, hogy az olaszoknak sikerült felnőniük angol riválisukhoz.

Sőt, a liverpooliak első félidei kezdeményező játéka után a Milan átvette az irányítást, és meglepetésre ők vonulhattak előnnyel a szünetre, miután 1:0-s hazai vezetést és Szalah kihagyott tizenegyesét követően Rebić (42.) és Diaz (44.) góljaival két perc leforgása alatt kétszer találtak be Alisson kapujába.

A második játékrészben magasabb fokozatba kapcsolt a Pool, és a 49. percben Szalah révén gyorsan összejött az egyenlítés. A folytatásban a vörösök iszonyatos nyomás alatt tartották ellenfelük védelmét, akik végül a 69. percben kapituláltak. Jordan Henderson, a hazaiak csapatkapitánya a tizenhatos előteréből, dropból bombázott laposan a milánóiak hálójába, ami nemcsak a találkozó legszebb, de végül győztes találatának is bizonyult.

Gólzáporos, látványos, minden semleges focirajongó igényeit kielégítő csatát hozott a Manchester City és a Leipzig párharca is, ám kevésbé izgalmasra sikeredett a forduló másik nagy rangadója, amelyen az alárendelt szerepben játszó Real Madrid Rodrygo 89. percben szerzett találatával nyert az Inter vendégeként.

BL, 1. forduló, A csoport: Manchester City–Leipzig 6:3, Club Brugge–PSG 1:1. B csoport: Liverpool–Milan 3:2, Atlético Madrid–Porto 0:0. C csoport: Beşiktaş–Borussia Dortmund 1:2, Sporting–Ajax 1:5. D csoport: Inter–Real Madrid 0:1, Sheriff Tiraspol–Sahtar Donyeck 2:0.