2024. március 28., csütörtök

Pásztor István méltatta az RMDSZ sikereit

„A kormányzás nyolc hónapos tapasztalatai, a nehézségektől függetlenül azt igazolják, hogy a többségi legitim politikai erőkkel, a kölcsönös megbecsülésen alapuló együttműködésnek és partnerségnek nincs alternatívája. Csak az eredményezhet pozitív változásokat és előrehaladást.
Mi a VMSZ-ben mindig ezt vallottuk!" – írja Pásztor István, a VMSZ elnöke Facebook bejegyzésében, egyben megköszönte a meghívást Kelemen Hunornak, az RMDSZ elnökének.

Jó hangulatú, stabilitást, kiszámíthatóságot és megbízhatóságot sugárzó, erőtől és egészséges önbizalomtól duzzadó eseményként aposztrofálta Pásztor István a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) pénteki, 15. kongresszusát, melyen többek között Florin Cîţu, Románia miniszterelnöke és Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese is részt vett.

Pásztor István bejegyzésében méltatta az RMDSZ sikereit, amelyek nem csak az Európai Parlamentben, de Romániában is megerősödtek.
Mint írja, újabb megbízatást kapott az RMDSZ a romániai magyar közösségtől, hogy képviselje ügyeit, mozdítsa azokat előre. Újra kormányalkotó erő az RMDSZ.