2024. április 24., szerda
ELSŐ FIZETÉSEM PROGRAM

A munkáltatók hétfőig jelentkezhetnek

A vállalkozók, a mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok szeptember 20-áig jelentkezhetnek az Első fizetésem elnevezésű, állami foglalkoztatási program második körére – közölte Siniša Mali pénzügyminiszter, aki ellátogatott a programban részt vevő Esensa vállalatba.

Ezúttal 10.000 középiskolai vagy egyetemi végzettségű fiatal kap esélyt arra, hogy munkatapasztalatot szerezzen. Az érdeklődők október 1-jétől 31-éig jelentkezhetnek.

A programban tavaly 8224 fiatal vett részt, és 90 százalékuk nyilatkozta azt, hogy szívesen ajánlaná a barátainak is, 80 százalékuk pedig elégedett volt a munkáltatóval, és a jövőben is nála dolgozna – fejtette ki Mali.

Hozzátette, hogy 2012-ben a fiatalok körében 50 százalékos volt a munkanélküliség, jelenleg azonban 21 százalék körül mozog. Az a cél, hogy ez az arány tovább csökkenjen.

A program 9 hónapig tart, a képzés költségeit pedig az állam fedezi. A középfokú végzettségű fiatalok havonta 22.000 dinár fizetést kapnak, az egyetemi oklevéllel rendelkezők pedig 25.000 dinárt.