2024. április 25., csütörtök
ZOMBOR

Fölszámolnak egy szeméttelepet

Zombor város területén gördülékenyen működik a hulladékkezelés, a városból, a falvakból és a tanyákról hetente elhordják a háztartási hulladékot, a szennyvizet tisztítják, a felhalmozott darabos hulladékot elszállítják, miként az állattetemeket is. Ennek ellenére az illegális lerakóhelyek folyamatosan telítődnek. A városban a Rokovac peremvárosi erdő a szemetelők kedvenc lerakodóhelye, távolabb Monostorszeg és Bezdán közt, valamint Csonoplya és Nemesmilitics közt van ilyen kedvelt szemetelőhely, arról nem beszélve, hogy a környező patakokba, csatornákba is előszeretettel dobálják a dögtetemeket.

A helyi önkormányzat most minisztériumi támogatással megkezdte a Csonoplya és Militics közötti szeméttelep szanálását. Az ott talált hulladékot a rancsevói szeméttelepre szállítják, a helyét fásítják, és térfigyelő kamerákat helyeznek ki.

Elsődleges becslések szerint az illegális szeméttelepen 6300 tonna hulladék van szétszórva mintegy 22 ezer négyzetméteren. A tervek szerint a terület szanálása során 1280 köbméter hulladékot távolítanak el, az akció első két napján 280 köbméter hulladékot vittek ki a városi szeméttelepre.

A helyi önkormányzat mintegy 2,5 millió dinárt kapott erre a feladatra a környezetvédelmi minisztériumtól.