2024. április 20., szombat

Színfolt Topolya életében

A GO rádió a községnapi rendezvények sorában

A Topolyai Napok keretében a topolyai Ifjúsági Irodában működő GO rádió is képviselteti magát, a könyvtár mögötti térről élő rádióműsorral jelentkeznek. A rádió tevékenységéről és a városnapi programról Homolya Ortó Viktort, a GO rádió Rubik Kocka műsorának vezetőjét kérdeztük.
– Maga a GO rádió információs célt szolgál szerb és magyar nyelven egyaránt, követi a fiatalok igényeit és azt is, hogy mi hiányzik az életükből. Sok beszélgetés, amelyeket az ember a mi rádiónkban hall, igazán elgondolkodtató. Beszélgetünk többek között cégtulajdonosokkal, sportolókkal, nyugdíjasokkal, iskolásokkal, énekesekkel, edzőkkel, akik életútjukból adódóan hasznos tanácsokkal látják el a hallgatóinkat. Szeretnénk valami olyat létrehozni, ahol mindenki megtalálja önmagát, ahol nem számít, ki honnan jött, milyen nyelven beszél, csak az, hogy élvezze, amit csinál, és legyen jókedvű.

Milyen műsoraitok vannak?
– Nálunk minden műsor specifikus: van sportműsorunk, a Játssz és nyerj (Igraj i pobedi), A mi városunk növendékei (Mladi našeg grada), a Nagy emberek a kisvárosból (Veliki ljudi malog grada), valamint van egy igazán színes műsorunk, a Rubik Kocka, ahol annyira színes embereket és témákat vonultatok fel, mint egy Rubik-kocka.
A Topolyai Napokon hol és mikor hallgathatnak, illetve találkozhatnak veletek az érdeklődők?
– Szeptember 17-én, pénteken, 16-tól 21 óráig élő rádióműsorral jelentkezünk, a könyvtár mögötti szökőkút körüli térről, valamint 16-tól 19 óráig a GO rádió egyesületünk nyílt napot tart a Tito marsall utca 44.-ben. Szombaton 10-től 21 óráig élő rádióműsorral jelentkezünk, szintén a szökőkút körüli téren, a könyvtár mögött leszünk megtalálhatók, valamint 16-tól 19 óráig várunk minden kedves érdeklődőt a GO rádió nyílt napjára a Tito marsall utca 44.-be. Sokat beszélgettünk a programot illetően, annyit elárulhatok, hogy nagyon sok mindennel készülünk, többek között várhatók DJ-k, énekesek, illetve live interjúk, de a többi maradjon meglepetés!