2021. október 21., csütörtök

Színfolt Topolya életében

A GO rádió a községnapi rendezvények sorában

A Topolyai Napok keretében a topolyai Ifjúsági Irodában működő GO rádió is képviselteti magát, a könyvtár mögötti térről élő rádióműsorral jelentkeznek. A rádió tevékenységéről és a városnapi programról Homolya Ortó Viktort, a GO rádió Rubik Kocka műsorának vezetőjét kérdeztük.
– Maga a GO rádió információs célt szolgál szerb és magyar nyelven egyaránt, követi a fiatalok igényeit és azt is, hogy mi hiányzik az életükből. Sok beszélgetés, amelyeket az ember a mi rádiónkban hall, igazán elgondolkodtató. Beszélgetünk többek között cégtulajdonosokkal, sportolókkal, nyugdíjasokkal, iskolásokkal, énekesekkel, edzőkkel, akik életútjukból adódóan hasznos tanácsokkal látják el a hallgatóinkat. Szeretnénk valami olyat létrehozni, ahol mindenki megtalálja önmagát, ahol nem számít, ki honnan jött, milyen nyelven beszél, csak az, hogy élvezze, amit csinál, és legyen jókedvű.

Homolya Ortó Viktor
Homolya Ortó Viktor

Milyen műsoraitok vannak?
– Nálunk minden műsor specifikus: van sportműsorunk, a Játssz és nyerj (Igraj i pobedi), A mi városunk növendékei (Mladi našeg grada), a Nagy emberek a kisvárosból (Veliki ljudi malog grada), valamint van egy igazán színes műsorunk, a Rubik Kocka, ahol annyira színes embereket és témákat vonultatok fel, mint egy Rubik-kocka.
A Topolyai Napokon hol és mikor hallgathatnak, illetve találkozhatnak veletek az érdeklődők?
– Szeptember 17-én, pénteken, 16-tól 21 óráig élő rádióműsorral jelentkezünk, a könyvtár mögötti szökőkút körüli térről, valamint 16-tól 19 óráig a GO rádió egyesületünk nyílt napot tart a Tito marsall utca 44.-ben. Szombaton 10-től 21 óráig élő rádióműsorral jelentkezünk, szintén a szökőkút körüli téren, a könyvtár mögött leszünk megtalálhatók, valamint 16-tól 19 óráig várunk minden kedves érdeklődőt a GO rádió nyílt napjára a Tito marsall utca 44.-be. Sokat beszélgettünk a programot illetően, annyit elárulhatok, hogy nagyon sok mindennel készülünk, többek között várhatók DJ-k, énekesek, illetve live interjúk, de a többi maradjon meglepetés!