2024. március 19., kedd
ATLÉTIKA

Adriana második a felnőttek között

Rangos atlétikaversenynek, a Continental Tournak adott otthont Zágráb, ami az egynapos események másodvonalának számít a Gyémánt Liga mögött.

Utóbbi szezonjának végeztével pedig itt is feltűntek világsztárok, mint a 400 métert behúzó Kirani James, a diszkoszvetésben domináló Daniel Ståhl, a súlylökésben közel két éve verhetetlen Ryan Crouser vagy az idén női 200 méteren berobbant namíbiai sprinter, Christine Mboma. Egy ritkán futott számban, női 2000 méteren még világcsúcs is született, a burundi Francine Niyonsaba 5:21,56-nál állította meg a stoppert.

A múlt század első felében aktív jugoszláv sprinterről, Boris Hanžekovićról elnevezett emlékversenyen a délszláv országok legjobb eredménye egy kishegyesi magyartól érkezett: az idén rekordokat halmozó 17 éves Világos Adriana is részt vett az eseményen, s a gerelyhajítást a remek második helyen zárta.

62,36 méteres legnagyobb dobása új egyéni csúcs a 600 grammos gerellyel (90 centivel javította meg a kenyai vb-n elért eredményét), ami egyúttal U18-as Európa-rekordot is jelent. Adrianát csak a nála kétszer idősebb lett Madara Palameika tudta túldobni 63,25 méterrel, a harmadik helyezett pedig a magyarországi Szilágyi Réka lett 58,56-tal.