2024. március 28., csütörtök

Branko Ružić: Új szabályok az online oktatásra való áttérésre

Online oktatásra térnek át azok a 16 fős, vagy annál kisebb létszámú osztályok, amelyekben három koronavírus-fertőzöttet észlelnek – jelentette be Branko Ružić oktatásügyi miniszter az új intézkedést. A 16 főnél népesebb osztályok, amelyekben két fertőzöttet jegyeznek, két csoportra osztódnak és kombinált oktatási modellre térnek át, amennyiben több, mint három fertőzött van, akkor az online oktatásra térnek át. 

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Ružić hozzáfűzte, hogy ma hozták meg ezt a határozatot, miután tanácskoztak a Batut intézet munkatársaival. Reméli, hogy az intézkedés eredményekre vezet. A miniszter kihasználta az alkalmat, írja a 021.rs hírportál, hogy ismételten felkérje a polgárokat a védőoltás felvételére. 
– Ha nem érjük el a 70–75 százalékos átoltottságot, akkor csak körbeforgunk. Végső ideje, hogy határozottabban lépjünk fel – mondta Ružić, és leszögezte, hogy az iskolákban még nem riasztó a helyzet, mivel a fertőzött gyerekek száma nem lépte túl a 0,54, a tanügyi dolgozók esetében pedig az 1,2 százalékot. 
Ružić kitért a gyerekek tesztelésére is, mondván, hogy nem kivitelezhető, mert a szülők részéről nagy az ellenállás, beleegyezésük nélkül pedig nem végezhetik el az iskolákban a gyermekek koronavírus-tesztelését.