2024. március 28., csütörtök
ÓBECSE

A Fokos zenekar három koncertet ad a héten

Az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör, a Fokos zenekar közreműködésével, elkezdte az óbecsei tamburazenekar népszerűsítését Vajdaságban. Zenta és Ada után holnap Péterrévén és Bácsföldváron mutatják be Óbecse község népzenei hagyatéka című programjukat, amellyel a zenekar a múlt századi parasztbandák hangzásvilágát és azokat a helyi népdalokat mutatja be, melyek a hagyományainknak a mindennapok szerves részét képező időkből származnak. Az érdekeltek Péterrévén 17 órai kezdettel a színházteremben, Bácsföldváron 19.30-kor az Újfalusi Klubban, a Kultúrkör ME termében, a Boris Kidrič u. 14 alatt nézhetik meg a műsort. A rendezvény a magyarországi Agrárminisztérium támogatásával valósul meg.

Az óbecsei Fokos zenekar fennállásának tizedik évfordulója 2020-ban volt, de a jubileumra tervezett nagykoncert a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Szombaton, szeptember 18-án, 19 órai kezdettel a zenekar ünnepi nagykoncertet tart a palicsi Nyári Színpadon.

– Nemcsak a zenekar tagjai lépnek fel, hanem vendégeink is lesznek. Ott lesz a Csalóka zenekar, a Juhász zenekar, az erdélyi Tokos zenekar, illetve Csizmadia Anna és Szabó Annamária énekesek is. Rajtuk kívül táncos barátaink, és az általuk vezetett tánccsoportok is fellépnek, akikkel együtt dolgoztunk az elmúlt években. Fellép Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó, Molnár Bálint és Németh Eszter, Gazsó Tibor és Varga Viola, Kisimre Árpád és Kisimre Szerda Anna, Patyerek Csaba és Patyerek Fodor Nóra, Resócki Rolland és Vázsonyi Csilla, valamint Savelin László és Savelin Zellei Zsuzsanna – mondta Szerda Balázs, a Fokos zenekar tagja.

Belépőjegyek elővételben 400, a helyszínen 600 dináros áron válthatók, Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben munkanapokon 8 és 13 óra között, és a Largos étteremben munkanapokon 7 és 22 óra között.

A rendezvény támogatója a Magyar Nemzeti Tanács, Szabadka és Óbecse város önkormányzatai, a budapesti Nemzeti Kulturális Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programja, a VMMI és a VMMSZ.