2024. április 19., péntek

Nálunk is követhető lesz az Emmy gála

A jelöltek között egy magyar operatőr is szerepel

Az AMC a minap jelentette be, hogy ez évben Közép-Európában, így Szlovákia, a Cseh Köztársaság, Románia, Szlovénia, Horvátország és Szerbia mellett Magyarországon is élőben jelentkezik az Emmy-gála, ami magyar idő szerint szeptember 20-án hajnali két órakor kezdődik. A 73. Emmy-gála az amerikai főműsoridős televíziós műsorok legjobbjait díjazza azon programok közül, amelyek 2020. június 1. és 2021. május 31. közt voltak képernyőn. A díj a szakma egyik legnagyobb elismerésének számít: odaítéléséről a mintegy húszezer tagot számláló Amerikai Televíziós Akadémia tévés szakemberei döntenek. Az akadémia korábban az idei jelöltek listáját is kihirdette, akik között magyar is van. Rév Marcell operatőrt ugyanis az HBO Eufória című sorozatáért nominálták.

A legfontosabb kategóriák jelöltjei a következők:

Legjobb drámasorozat: The Boys, A Bridgerton család, A korona, A szolgálólány meséje, a Lovecrat Country, a Csillagok háborúja: A mandalóriai, a Pose és a This is Us.

Legjobb komédiasorozat: a Black-ish, a Cobra Kai, az Emily Párizsban, A légikísérő (The Flight Attendant), A Kominsky-módszer, a Pen15, a Hacks és a Ted Lasso.

A legjobb minisorozat: I May Destroy You, Mare of Easttown, A vezércsel, The Underground Railroad és a WandaVision.

A jelöltek teljes listája az Emmy hivatalos oldalán (https://www.emmys.com/awards/nominees-winners/2021) tekinthető meg.