2024. április 24., szerda

Aránytalan fizetések az Air Serbia vállalatánál

Bár az Air Serbia légitársaság tavaly több mint kilenc milliárd dináros veszteséggel zárta az évet, a menedzsment alkalmazottainak fizetése továbbra is több ezer és több tízezer euró között mozog, írja a 021.rs hírportál.

Az 1400 alkalmazott jelentős része, 50 és 70 ezer dinár közötti fizetést kap, amennyiben felsőfokú végzettséggel rendelkezik, emellett mintegy 40 ezer, vagy annál is kevesebb fizetés jut annak, aki középiskolával jutott álláshoz, írja a Danas.

Amióta az Etihad 2013 augusztusában megvásárolta a Jatot, átszervezési folyamat kezdődött meg, a munkások egy részét elbocsátották, többen kényszerszabadságra mentek, és csökkentették a fizetéseket. Az elmúlt években azonban akadtak helyek a vezető pozíciókra.

Slobodan Kon, Predrag Kon epidemiológus fia és Anja Kisić, Darija Kisić Tepavčević munkaügyi miniszter unokatestvére is a vezető pozíciók egyikét tölti be a cégben, tudta meg Danas.

Slobodan Kon május óta az Air Serbia alkalmazottja, a belső ellenőrzés vezetésével van megbízva. A LinkedInen lévő munkaköri leírás szerint Kon felelős a belső ellenőrzésért, a stratégiáért és az éves kockázatalapú ellenőrzésért, valamint a minőség-ellenőrzésért.

Anja Kisić tavaly október óta dolgozik az Air Serbia vállalatban kommunikációs menedzserként, előtte pedig két évig az újvidéki Promenada bevásárlóközpontot irányító NEPI Rockcastle marketing osztályán dolgozott.