2024. április 20., szombat

Erasmus+ program és új tanfolyamok

Zajlik az élet a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben

Több tanfolyam is indul hamarosan a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben, emellett egy Erasmus+ projektben is részt vesznek. A részleteket sajtótájékoztatón Nadrljanski Tornai Erika, a Művészetek Háza vezetője ismertette.

Elmondta, hogy az Erasmus+ projekt az Innovatív jó gyakorlatok cseréje a szépkorúak digitális készségeinek fejlesztéséhez címet viseli.
– A nemzetközi projekt három évig tart, és négy ország, Magyarország, Románia, Szlovákia és Szerbia közös projektje. A projektben azt a kutatási területet járjuk körül, hogy milyen módszerekkel tudjuk bevezetni a szépkorúakat az informatika, a számítástechnika világába. A részt vevő felek az információcserére, a tapasztalatcserére fektetik a hangsúlyt, és az így kidolgozott jó gyakorlatok mások számára is útvezetőként szolgálhatnak majd – mondta az intézményvezető.
Nadrljanski Tornai Erika arról is beszélt, hogy Cnesában hamarosan több tanfolyam is indul, és elsősorban a nyelvi képzésekre várják a jelentkezőket.

– Kiemelném az angol nyelvi képzést, hiszen az ovisoknak négytől hétéves korosztályig is szervezünk oviangolt, 25 óra terjedelemben. Emellett az általános iskolásoknak, a középiskolásoknak és a felnőtteknek is szervezünk majd képzést. Kezdő és haladó szinten is meghirdetjük a német nyelvi tanfolyamunkat, ahogy a szerb nyelvi, illetve a magyar nyelvi képzésünket is. Külön kiemelném a Gazdasági változások könyvelése címet viselő, tehát akkreditált, államilag elismert képzésünket, amely egy 400 órás szakképzés, és az oktatási minisztérium engedélyezte. Erre várjuk azokat, akik szeretnének megismerkedni a könyveléssel, és azután a könyvelési szakmában tevékenykednének. Hangsúlyozom, hogy kiváló tanárokkal, oktatókkal dolgozunk, rugalmas az időbeosztásunk, és igyekszünk kedvező részletfizetési lehetőséget is biztosítani, a tandíjat havi törlesztőrészletekben lehet majd kifizetni. A képzésekre szeptember 30-ig lehet jelentkezni.