2024. március 29., péntek

Topolya a részletekben lakozik

Az idei évben több mint száz fényképet küldött be 28 fotós a Juhász Erzsébet Könyvtár és Topolya község önkormányzata szervezésében meghirdetett, Topolya a részletekben lakozik című fotópályázatra, amelyet immár 13. alkalommal szerveztek meg a városnapi ünnepségsorozat kísérőrendezvényeként. A beküldött fényképekből ezúttal is kinagyították és kinyomtatták a legjobbakat, és kiállítás is nyílt belőlük, de valamennyi beérkezett fotó bemutatásra kerül a kivetítő segítségével.

Náray Évától, a könyvtár igazgatónőjétől megtudtuk, hogy az idei évtől kezdve a topolyai önkormányzat kezdeményezésére és a helyi közösség támogatásával két egyenrangú első díjat adományoznak, azzal a szándékkal, hogy megőrizzék Rind István és Egri József topolyai fotósok emlékét. Az igazgatónő az önkormányzat kitűnő ötletének tartotta ezt a kezdeményezést. Holló Dániel, a topolyai helyi közösség tanácselnöke elmondta, hogy a jövőben is hasonló együttműködést szorgalmaznak a szervezőkkel. A fotókiállítást Tomik Nimród, a községi képviselő-testület elnökhelyettese nyitotta meg, és örömmel konstatálta, hogy elfogadásra került az új díjakra vonatkozó ajánlatuk, amellyel méltóképpen adóznak a két elismert topolyai fotós emléke előtt.

Az egyik újonnan alapított plakettet, az Egri József-díjat Nádor Virág Anikó nyerte el, a Rind István-díjat pedig Kadvány Kitti alkotása érdemelte ki. A második helyezett Vujičić Vesna képe, míg a harmadik Sead Ajdari fotója lett. A kiállításon az Egri és a Rind család tagjai, unokái és dédunokái is részt vettek, ők segédkeztek a díjak átadásában. A támogatók különdíjait is kiosztották, valamint minden résztvevő köszönőlevelet vehetett át. A kiállítás a könyvtár padlástermében látogatható, sőt még szavazhatnak is a látogatók, hogy kinek ítéljék oda a közönségdíjat.