2024. április 20., szombat

Pali bácsira emlékezve

A tizenkettedik Szkenderovity Pál-emlékmaraton

Az idei városnapi ünnepségsorozat számos sportrendezvényt is tartalmaz, köztük a már hagyományos Topolya–Bajsa–Topolya maratont, amelyet tavaly sajnos nem szervezhettek meg a járvány miatt. Nem kevesebb, mint 65 felnőtt versenyző állt rajthoz a Szkenderovity Pál nevével fémjelzett 12. emlékmaratonon a topolyai tóparton, hogy teljesítse a Bajsáig és visszaúton kijelölt 13 kilométeres távot. Érkeztek részvevők Magyarországról, Belgrádból, Újvidékről, Óbecséről, Zomborból, Apatinból, Kúláról, Zentáról, Szenttamásról és több más vajdasági városból.

Az idei maraton győztesei a férfiak mezőnyében az apatini Đuro Borbelj, Nemanja Đurićot és Surján Gusztávot megelőzve, míg a nők versenyében a zombori Damjana Perenčević ért elsőként célba Sanja Gurtva és Slađana Milojed előtt. A legjobbak ezúttal is érmeket kaptak, illetve a benevezési díjból 5000, 3000 és 2000 dináros pénznyereményt.

Az idén is rajthoz állhattak az ovisok, az általános és középiskolás tanulók is. A középiskolások 1500 méteres távon megtartott versenyét Aleksandar Martinović gimnazista nyerte meg, a lányok mezőnyében pedig ugyancsak egy elsőéves gimnazista, Danijela Rahimić bizonyult a leggyorsabbnak.
Az idei emlékmaraton részvevői a topolyai múzeumban megtekintették a Szkenderovity Pál életét felidéző kiállítást.