2024. március 28., csütörtök

A címvédő legyőzésével kezdett a Győr

A hétvégén elstartolt a kézilabda női Bajnokok Ligájának 29. kiírása, a tizenhat csapatos torna két magyar résztvevője közül pedig a Ferencváros döntetlennel, a Győr egy fontos rangadó megnyerésével kezdte a szezont.

A Győr, bár három bajnoki cím után tavaly csak harmadik lett, a rendes játékidő eredményének tekintetében már 57 BL-mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatnál járt, ezt sikerült még eggyel növelnie az uralkodó bajnok Kristiansand legyőzésével. Bár a vendég norvégok kezdtek meggyőzőbben, hiszen az első hét találatból hatot ők szereztek, a magyarok 10:10-nél kiegyenlítettek, a félidőhöz pedig már négygólos vezetéssel érkeztek.

A második játékrészben volt két-, sőt kilencgólos is az előny, a drámamentes végjáték pedig 35:29-cel zárult. Tomori Zsuzsanna, a Kristiansand új igazolása nem volt ott a mezőnyben, amelynek legeredményesebb játékosa 11 találattal a vesztes oldalról Ragnhild Valle Dahl lett, a meccs emberének pedig egy másik norvégot, a győri kapuban 13-szor is hárító Silje Solberget választották.

A Ferencváros a Dortmundhoz látogatott, a kiegyenlített erőviszonyokról pedig sokat elárul, hogy az első percekben, 3:0-s magyar vezetésnél volt a legnagyobb a különbség a két csapat között. Egymást váltották a gólok, a félidő 14:12-es vendégelőnnyel zárult, a második játékrészben pedig a Dortmund csak a hajrában tudta átvenni a vezetést.

A magyarok innen még egyenlítettek és az utolsó támadást is ők vezethették, ám a 47 százalékos hatékonysággal védő Yara Ten Holte a kapufára ütötte a labdát, így döntetlen lett a végeredmény.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Koprivnica–Budućnost 29:22, Rosztov–Brest 26:24, Dortmund–Ferencváros 25:25, Esbjerg–Bukarest 22:21. B csoport: Győr–Kristiansand 35:29, Sävehof–Ljubljana 29:28, Kastamonu–Odense 25:31. A Metz és a CSZKA mérkőzését a járványügyi korlátozások miatt elhalasztották.