2024. április 19., péntek

Karrier a felhők felett

A Wizz Air magyarországi székhelyű légitársaság minél előbb a járvány előtti kapacitásán szeretne működni, és idei céljainak megvalósítása érdekében az idén már 150 új pilótát képezett ki, az év végéig pedig ezt a létszámot további néhány száz szakemberrel tervezi bővíteni.

„Azok a lelkes érdeklődők, akik a felhők felett képzelik el karrierjüket, a képzésre a Wizz Air weboldalán tudnak jelentkezni” – közölte a társaság, amely 2030-ig 4600 pilótával szeretné növelni munkatársainak számát. Egyaránt várja tapasztalt kapitányok és elsőtisztek, valamint a repülési tapasztalattal nem rendelkezők jelentkezését, a repülőtársaság nekik is lehetőséget biztosít a kereskedelmi pilótaengedély megszerzésére. A pilótatoborzás mellett a Wizz Air mind a 43 bázisa várja légiutas-kísérők jelentkezését is.

A társasághoz csatlakozó pilótáknak a folyamatosan bővülő, modern és fenntartható Airbus A320, illetve A321 repülőgépből álló flottát lesz lehetőségük vezetni, több mint 1000 útvonalon, 197 úti cél között, 49 országban, és a cég a flottát folyamatosan növeli. Csak az elmúlt egy évben több mint 300 új járatot és 18 új bázist nyitott meg a légitársaság. A hét elején azt is közzétette, hogy október 1-jétől visszaállítja a pilóták fizetését a pandémia előtti szintre.