2024. március 29., péntek
OROMHEGYES

Százötven traktor a XIII. Traktorfesztiválon

Súlyhúzásban és gyorsaságban is versenyeztek

Oromhegyesen a Kumbaya Ifjúsági Egyesület szervezésében vasárnap nagy érdeklődés mellett tartották meg a XIII. Traktorfesztivált. A vendégek sokfelől érkeztek, a legtöbben némi kikapcsolódásra, jó muzsikára, régi ismerősökkel való találkozásra vágytak. Amint azt Bilicki Nándor, a traktorfesztivál fő szervezője elmondta, tavaly tavasszal a vírusjárvány miatt kialakult helyzetben nem volt mód megszervezni a népszerű fesztivált. A Traktorfesztivált a szokásos májusi terminus helyett idén az őszi terménybetakarítás idején tartották meg, ennek ellenére több mint 150-en neveztek be a felvonulásra és játékos ügyességi vetélkedőkre.

A traktorok gyorsasági páros futama

A traktorok gyorsasági páros futama

Először a legerősebb sofőr versenyszámot tartották meg, ahol a férfiak egy traktor hátsó gumiabroncsát fordították át, a hölgyek pedig csizmát hajítottak. Ezután az eszközkapcsolás következett. A harmadik versenyszám a tolatás volt, egy tengelyes pótkocsival, volt traktorhúzás is, ahol 50 személy igyekezett elhúzni egy 50 lóerős traktort. Megválasztották a legidősebb és a legmodernebb traktort is. A versenyprogramban kapott helyet a gyorsulás, a súlyhúzás, a sárdagonya, legvégül pedig a köttetés is.

Ekkora gépekkel igen látványos a felvonulás

Ekkora gépekkel igen látványos a felvonulás

A rendezvényt Magyarkanizsa önkormányzata, az Agrotech és a Kontakt Kft. támogatta. A talpalávalót egész nap a Tresnyeváci Ászok zenekar biztosította.