2024. április 25., csütörtök

Új tornatermet kapott a kupuszinai általános iskola

Felavatták a kupuszinai József Attila Általános Iskola új tornatermét

Felavatták a kupuszinai József Attila Általános Iskola új tornatermét. A Magyarország Kormánya, a Magyar Nemzeti Tanács, a Bethlen Gábor Alap által támogatott fejlesztést dr. Maruzsa Zoltán, Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára és mgr. Hajnal Jenő, az MNT elnöke adta át rendeltetésének.

A nagyszabású eseményen jelen volt továbbá Dubacz Éva tartományi képviselő, Pelt Ilona tartományi segédtitkár, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke, De Negri Ibolya, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja, Gyetvai Tímea, az MNT pénzügyi vezetője, Dubravka Korač, Apatin község polgármestere, Radovan Đukić, Apatin község alpolgármestere, Péter István, Apatin község polgármesteri tanácsosa, Rekettye Róbert, a kupuszinai Helyi Közösség Tanácsának elnöke. Ünnepi beszédet mondott Csíkos Sándor, a kupuszinai József Attila Általános Iskola igazgatója. Egyebek mellett hangsúlyozta:

– A múlt évszázad nyolcvanas éveiben megépült az új nyolcosztályos iskola hét tanteremmel és tornaterem nélkül. Jobb híján a gyerekeknek az öreg iskola lakodalmas termében tartották a testnevelésórákat, de ez azért mégsem jelenthetett végleges megoldást. Nagyon szerettünk volna egy igazi tornatermet, aztán mertünk nagyot álmodni, egy sportcsarnokot, a pénzt meg is ítélték rá, de sajnos a megkezdett építkezés nem fejeződött be, így maradt a szükségmegoldás, az öreg iskolában a lakodalmas terem.

Aztán újra mertünk egy nagyot álmodni, és sok-sok segítő és jószándékú embernek köszönhetően most itt állunk az igazi tornatermünk bejáratában, hogy végre átadjuk a rendeltetésének, és a tanulóink végre vegyék birtokukba, tisztességes körülmények között tornázzanak, mozogjanak(...)Szeretném megköszönni a sok támogatást, amit kaptunk a felújítás megvalósításához. Mindenekelőtt Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár úrnak szeretném megköszönni az önzetlen segítségét, aki a tornaterem befejezéséhez és a sportszerek megvásárlásához nyújtott támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében. Köszönöm Hajnal Jenő úrnak, az MNT elnökének a támogatást, amivel az épületet tudtuk felújítani és korszerűsíteni, az új tetőre, az új szennyvíz- és vízvezeték-hálózatra, mint az MNT kiemelt jelentőségű programjára a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közvetítésével adott támogatást.

A tartományi oktatási titkárság támogatásával van folyamatban a homlokzat felújítása és Apatin község támogatásával kezdődik el a napokban az udvar teljeskörű felújítása.
Megköszönném mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy tanulóink holnaptól tornateremben tornázzanak."
A termet ft. Kurin István szentelte fel.