2024. március 19., kedd
KAJAK-KENU

Ezüst és bronz Zentának

A hétvégén a csehországi Račice adott otthont az ifjúsági kajak-kenusok legrangosabb világszintű eseményének, az Olimpiai Reménységek Versenyének, s a részvételi jogot szerzett vajdasági magyar sportolók is erre készültek a legnagyobb elánnal.

A szerb csapattal elutazhatott Csehországba a zentai klubból Gere Katalin, Kobrehel Tamás és Berec Balázs, Magyarkanizsáról Nagy Lara és Kovács Ádám, valamint a nagybecskereki Orbán Beatrix és a bezdáni Bosnyák Jenifer is.

A legboldogabban közülük Gere térhet haza, aki két alkalommal is gyarapította Szerbia mérlegét az éremtáblán: az U16-os korosztályban versenyezve pénteken K1 1000 méteren második helyet szerzett, majd másnap Dina Baceljjel K2 500 méteren harmadikak lettek. További döntős helyezéseket szerzett az Orbán–Bosnyák kettős, akik U17 K2 1000 méteren ötödikek lettek, valamint Nagy Lara és Gojković Lana ugyanezen a távon a 16 éven aluliak között.

A szerb csapat számára a vasárnap bizonyult a legtermékenyebb az éremtáblán, amikor Dunja Stanojev nyerni tudott 200 méteren, az esemény egyértelmű uralkodó nemzete azonban Magyarország volt, akik már a szombati nap végén is 18 arannyal és összesen 51 éremmel álltak, amikor a németek 12 medállal voltak másodikak