2024. március 28., csütörtök

Színes Topolya

Művelődési programok, gyermek rendezvény, és sport versenyek jegyében telt a hétvége

Topolyán a községnapi rendezvénysorozatok alkalmából változatos művelődési programok, a gyermekek számára szórakozási lehetőségek és sportesemények is zajlottak a hétvégén.

Szombaton reggel 9 csapat, vagyis 36 versenyző nevezett be a sporthorgász versenyre a község valamennyi településéről, amelyet ezúttal is Pacséron az Akácos-tó partján bonyolítottak le. A győztes-, Drágity Sándor, Drágity Zoltán, Pirmajer Róbert és Szilágyi Dezső alkotta csapat 5 halat, összesen mintegy 20 kg súlyt fogott ki a vízből.

Délután a Fő tér gyermekkacajjal telt meg miután megkezdődtek a VI. Topolyai Gyermeknap programjai a Családfa Egyesület és Topolya Község Művelődési Háza szervezésében. Ezúttal 17 sátor alatt kijelölt ponton tudott pecséteket gyűjteni egy-egy feladat elvégzése után a mintegy 500 regisztrált gyermek, majd ajándékokra váltani a munkája eredményét.

Mindez idő alatt a színpadon az általános iskolások, az óvodások és a zeneiskola diákjai léptek fel, ingyenes légvárak álltak a kicsik rendelkezésére, illetve jelen voltak egy-egy járművel a rendvédelmi szervek, és a tűzoltóság képviselői is. Ez után következett a Színes Topolya elnevezésű népművészeti program, amikor is Topolya község művelődési központjai, és egyesületei énekes-táncos felnőtt és gyermek csoportjai léptek közönség elé.

Vasárnap reggel rajtolt el a Szkenderovity Pál Emlékmaraton a Mezőgazdasági Iskola melletti sportcsarnoktól Bajsa irányába, majd 15. alkalommal szervezték meg a Nemzetközi Strong Man Verseny, Topolya-kupáját a már jól megszokott helyszínen, Topolya Főterén. A hétvégi változatos programra Rock opera címmel, az újvidéki Big Band és a Szerb Nemzeti Színház közös fellépése tette fel a koronát, illetve az azt követő tűzijáték, és DJ Irvine zenei válogatása.