2024. április 18., csütörtök

Hol volt, hol nem volt…

Mesemondó verseny az óbecsei Népkönyvtárban

Szeptember 30-án ünnepeljük Benedek Elek, a nagy meseíró születásnapját. Ebből az alkalomból az óbecsei Népkönyvtár a Perem Magyar Színházi Egyesülettel karöltve az idén is megszervezi népmesemondó versenyt, amelyen a község általános iskolásai vehetnek részt.

– Az idén is magyar népmesék előadását várjuk a jelentkezőktől. Nem szervezünk elődöntőket, minden mesemondót várunk szerdán, szeptember 29-én, a Népkönyvtár dísztermébe. Remélem, a vírushelyzet megengedi, hogy megvalósítjuk a rendezvényt, legrosszabb esetben online tartjuk meg a mesemondó versenyünket – mondta Lovas Đijanta, a Népkönyvtár igazgatónője.

Az óvodások és az első osztályosok rajzpályázaton vehetnek részt, ők egy-egy népmesét rajzolhatnak le. A képzőművészek díjkiosztó ünnepségét is szeptember 29-én tartják a könyvtárban.

– A mesemondók három korcsoportba mérik össze tudásukat, tehetségüket. A második és harmadik osztályosok, a negyedikesek és ötödikesek, illetve a hatodikosok és a hetedikesek vannak egy-egy csoportba. A rendezvényünk a budapesti Nemzet Kulturális Alap és a budapesti Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatásával, az Eötvös Loránd Tudományegyetem közreműködésével valósul meg. A legjobb mesélők és képzőművészek ajándékban részesülnek, de mindenki oklevelet fog kapni – mondta Rókus Zoltán, a Perem MSZE elnöke.