2024. április 19., péntek

Száznegyven segélycsomag érkezett

A Vöröskereszt óbecsei szervezete a napokban újabb jótékonysági segélyszállítmányt kapott. A 140 segélycsomagban étel és tisztítószer található, amelyet a Szerb Köztársaság kormánya biztosította, a Szerbiai Vöröskereszt kezdeményezésére a Munkaügyi, Foglalkoztatási, Harcosügyi és Szociális Védelmi Minisztérium közvetítésével. A segélycsomagokat olyan családoknak osztják ki, akik mélyszegénységben élnek, nem jogosultak a Szociális Védelmi Központ segélyeire, alacsony a jövedelmük, vagy fogyatékkal élő személy él a háztartásukban.

A helyi Vöröskereszt munkatársai elmondták, hogy a községi helyi közösségeivel, illetve a helyi önkormányzattal nagyon magas szinten van, szinte kiválónak mondható. Hozzátették, hogy az említettek támogatása nélkül, a Vöröskereszt sem tudott volna ilyen mértékben segítséget nyújtani a lakosságnak.
Óbecse községben a Népkonyha október elsejétől megkezdi az új működési ciklusát, azaz a melegételosztást, ami 2022 júniusáig tart. Ebbe az egész programba új munkatársként bekapcsolódik a Aranypart, azaz az egykori Fehér hajó szálloda is.