2024. április 25., csütörtök

Összefogással könnyebb lehet

Adománygyűjtés a zentai Szalma Elvira számára

Szalma Elvira élete 2004-ben gyökeresen megváltozott. A zentai hölgy egy agyvérzést követően kerekesszékbe kényszerült. A mai napig segítségre szorul, hiszen a mozgáskorlátozottsága mellett a szeme is károsodott, így nem tud sem olvasni, sem írni, valamint a beszéde is nehézkes.

Elvira a zentai Kossuth Lajos utcában lakik, amelyről tudni kell, hogy még a 90-es években felparcellázták, és a két házsor közé egy újabbat építettek. Az újonnan kialakított utca aszfaltos burkolatot kapott, míg a lerekesztett rész földes maradt. Ez is megnehezíti Elvira mindennapjait, hiszen a motoros kerekesszékével csak nehezen tud kijutni az aszfaltozott részre. Emiatt már közel 30 éve azért harcol, hogy legalább egy járdát építsenek az utcába, amelyen könnyebben közlekedhet.

A probléma úgy tűnik végre megoldásra talált. Több vállalat is jelezte a segítségét. A közösségi médián megjelent információk szerint a zentai Larix vállalat buldózerrel simította el a területet, míg a szintén zentai Ersarand vállalat a kőműves munkákat fogja elvégezni, ingyen. Azonban a további szükséges anyagok beszerzéséhez a polgárok segítségét kérik. Adománygyűjtést szerveztek Elvira részére, a befolyt összegből pedig a munkálatokhoz szükséges anyagokat szerzik be.

Amennyiben szeretnének Elvirának segíteni, úgy adományaikat a 325-9300600173503-73 bankszámlaszámra utalhatják.