2024. április 20., szombat

Játszótér-felújítás az épületközben

Felújítják a Marko Miljanov utca melletti területeket

Az újvidéki önkormányzat 30 millió dinárt irányozott elő a Duna melletti sétány és a Marko Miljanov utca között található lakótömbök körüli terület a felújítására.
A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal versenypályázatot írt ki a szóban forgó terület felújítására, a pályázatokat legkésőbb szeptember 30-áig kell átadni.

A pályázati dokumentációból kiderül, hogy a sétány, valamint a Marko Miljanov, Dušan Vasiljev és a Visarion püspök utcák közötti területen folynak majd a felújítási munkálatok. Ezen a részen négy magas lakóépület van, közöttük az udvarban pedig játszótér, kosárlabdapálya, pingpongasztal és padok helyezkednek el. Ezeket folyamatosan karbantartották, de az idő foga megtette a magáét, ezért elérkezett az ideje egy komolyabb, átfogó rekonstrukciónak.
A 021.rs hírportál arról cikkez, hogy a felújítási munkálatok keretében rekonstruálják majd a járdákat, valamint azokat a lépcsőket, amelyek összekötik, továbbá a játszóeret a parkolóval. Ezenkívül 40 méteren új aszfaltot húznak a bekötőutakra.

A sportpályát és a játszóteret teljesen felújítják, új felszerelést helyeznek el. A játszótér puha padlózatot és új játszóalkalmatosságokat kap, és a kosárlabdapálya is teljesen megújul. Összesen 15 szemetest, 24 új padot, két kerékpárparkolót, és új közmegvilágítást helyeznek el.
A zöld területek sem maradnak ki a rekonstrukciós munkálatokból, 4100 négyzetméteren újítják fel a pázsitot. A Városi Kertészet Közvállalat két korhadt fát távolít el, valamint átültetnek egy almafacsemetét és egy gesztenyefacsemetét. Továbbá több bokrot, cserjét is elültetnek a lakóépületek közötti területen.

Őszre elkezdődhet a Marko Miljanov utca melletti lakótömbök közötti játszótér és a kosárlabdapálya felújítása, valamint a zöld felületek rendezése is

Őszre elkezdődhet a Marko Miljanov utca melletti lakótömbök közötti játszótér és a kosárlabdapálya felújítása, valamint a zöld felületek rendezése is