2024. március 28., csütörtök

Korzókoncert a belvárosban

Ligeti és Kodály a Mihajlo Pupin sugárúton

A már hagyományosnak számító, az idén immár negyedik alkalommal megrendezett Művelődési Kaleidoszkóp keretében megvalósuló, Korzó elnevezésű komolyzenei koncertnek helyszínt biztosító színpadot tegnap már teljesen összeszerelték a Mihajlo Pupin sugárúton, a báni palota előtti részen.
A több ezres tömeget megmozgató koncert szombaton 20 óra 22 perckor kezdődik, ezzel indul az előadó művészetek hete.

A negyedik Korzó a Művelődési Kaleidoszkóp programjának egyik kulcsfontosságú eseménye, az idén alkalmunk lesz hallani Stefan Milenković, világhírű hegedűvirtuózt, valamint a Vajdasági Szimfonikus Zenekart is, Aleksandar Marković karmester vezényletével. A Korzó mint az egyik nagyobb művészi és előadói esemény a székvárosban, ismét kimozdítja majd a klasszikus zenét a koncerttermekből, ezáltal pedig közelebb hozza ezt a fajta művészetet a polgárokhoz. Párizs, Bécs, London, Berlin és más európai nagyvárosokhoz hasonlóan Újvidék belvárosi magja is leáll majd egy rövid időre, szeptember 11-én este a polgárok ez alatt a forgalommentes időszak ideje alatt élvezhetik az egyedülálló koncertet.

A felvételt a 2019-ben megtartott korzókoncerten készítette Dávid Csilla kolléganőnk, akkor több ezren igyekeztek a belvárosi sugárúton felállított színpad közelébe férkőzni. Abban az évben Radulović Kinka Rita szabadkai születésű zongoraművésznő és Rober

A felvételt a 2019-ben megtartott korzókoncerten készítette Dávid Csilla kolléganőnk, akkor több ezren igyekeztek a belvárosi sugárúton felállított színpad közelébe férkőzni. Abban az évben Radulović Kinka Rita szabadkai születésű zongoraművésznő és Rober

Az eseményen felcsendül többek között Ligeti György – Román koncert, Sarasate – Carmen fantázia, Kodály Zoltán – Galántai táncok és Maurice Ravel – Bolero című szerzeményeinek dallamai is. A koncert szabadon megtekinthető, nincsenek érvényben különleges, járványügyi beléptető intézkedések, viszont a szervezők kérik a polgárokat, hogy tartsák be a szokásos előírásokat – távolságtartás és szájmaszkviselet.

Forgalomkorlátozás hétfő reggelig

A Mihajlo Pupin sugárúton, a Duna park bejáratánál már harmadik napja fülnyugtató csend honol, teljes forgalomkorlátozás van/lesz érvényben holnap, vasárnap estig, pontosabban addig, ameddig a színpadot szét nem szerelik. Ez az elmúlt években vasárnap délutánig már rendszerint megtörtént. Az erre közlekedő 3-as, 3a, 6-os, 9-es, 9а, 60-as, 61-es, 62-es, 63-as, 64-es és 69-es buszok kerülőutakon szállítják utasaikat, hétfő reggeltől fognak közlekedni a megszokott útvonalaikon.