2021. október 21., csütörtök
ÚJVIDÉK

Az éjszaka leple alatt ismét szerb nemzeti színekkel festették le az oszlopokat

Újvidék Liman városrészében ismét átfestették a Park City épületegyüttes oszlopait. A szerb nemzeti színekkel átfestett felületeket korábban a polgárok kezdeményezésére és költségére már megtisztították, most azonban ismét megjelent a falakon a szerb trikolor. A környék lakói elmondták, hogy valaki az éjszaka leple alatt festette át ismét az oszlopokat.

Csütörtökön a lakók és az üzlettulajdonosok maguk fogadtak és fizettek mestereket, hogy eltüntessék a korábban felfestett trikolort, amely egyébként nem csak ezen az épületen, hanem a Liman más részein is megjelent. Ezt az akciót egyébként mindeddig senki sem vállalta magára. Sokan úgy gondolják, hogy mindez egy provokáció része, mivel Újvidék egy olyan városrészében jelentek meg a rongálások, amelyben nemrégiben párton kívüli jelöltek nyertek a választásokon.

A Liman 3 helyi közösség feljelentést tett az épületrongálók ellen, a helyi közösség irányítását végző személyek pedig a hivatal előtt kitűzték Szerbia zászlaját, azzal az üzenettel, hogy a zászló így azon a helyen van, ahol kell is, hogy legyen.

Az újvidéki városi hatalom nem ítélte el, hogy valaki a lakók engedélye nélkül színezte ki az épületek falát, sőt, Miloš Vučević polgármester aggodalmának adott hangot, mert az ő meglátása szerint, valakit zavarnak a nemzeti színek. Egyes újvidéki ellenzéki politikusok a Szerb Haladó Párt akcióját látják a lelkes utcai festésben – közli a 021.