2024. április 19., péntek

Egyre több hölgy vállalkozik

A munkanélküliség csökkentése érdekében az újvidéki önkormányzat támogatja a nők önfoglalkoztatását.
Tegnap a városházán Miloš Vučević, Újvidék polgármestere és Milorad Radojević, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja átadta 52 munkanélküli nőnek az önfoglalkoztatás támogatására vonatkozó szerződéseket. A női vállalkozás támogatására az önkormányzat 15.000.000 dinárt irányozott elő a városi költségvetésben.

– Az elmúlt hat évben az újvidéki önkormányzat folyamatosan arra törekszik, hogy támogassa a női vállalkozásokat. Kezdetben alacsony volt az érdeklődés, mára azonban megváltozott a helyzet, egyre több nő pályázza meg a vállalkozóknak nyújtandó támogatást. Gratulálok a bátorságukhoz, ahhoz, hogy merik saját ötleteiket megvalósítani. Boldog vagyok, hiszen az önkormányzatnak még a pandémia idején is sikerült keretet biztosítani a női önfoglalkoztatás támogatására. A jövőben is segíteni fogjuk hölgyeinket vállalkozásaik megkezdésében. Arra fogunk törekedni, hogy nagyobb összeget biztosítsunk erre, hiszen egyre többen pályáznak. Nagyon sok fajta vállalkozásra kapható támogatás, és remélem, hogy a következő években is sok nő vállalkozóval találkozhatunk majd a szerződések átadásánál. Azok, akik most támogatást kaptak a vállalkozásuk megkezdéséhez, jövőre is pályázhatnak majd – magyarázta Újvidék polgármestere, majd sok sikert kívánt az új vállalkozóknak.

Ruža Zrakić 300.000 dináros támogatást nyert az önkormányzat pályázatán új vállalkozásának beindításához. – Ez az első alkalom, hogy megpályáztam a támogatást, nagyon boldog vagyok. Nagyon sokat jelent ez számomra és az itt jelen lévő hölgyeknek is. Hálásak vagyunk az önkormányzatnak a támogatásáért, mert mindannyian nulláról indulunk. Nemcsak arra törekszünk majd, hogy fennmaradjunk, hanem arra is, hogy valami újat alkossunk, gyarapodjunk, fejlődjünk – ígérte a vállalkozó.