2024. április 19., péntek

Területrendezési tervekről döntöttek

Az újvidéki képviselő-testület tegnap újra összeült a nyári szünet után, a napirendi pontok többsége a területrendezési tervek módosításáról szólt, valamint a telkek tulajdonjogi átruházásáról a város és a köztársaság között.

A napirendi pontoknak csaknem a fele (40) a területrendezési tervek módosításáról, illetve az újak kidolgozásáról szólt. Az újvidéki önkormányzat tervei között szerepel, hogy az államtól szeretne megvásárolni több városi telket, főleg a Jugovićevo városnegyedben, a csaknem 9 hektáros földterületen atlétikai stadiont terveznek építeni. Ezenkívül az óváros területén több épületet is meg szeretne szerezni az önkormányzat az államtól, saját felhasználásra. Ezek viszonzásaként az újvidéki önkormányzat 5.500 négyzetméternyi telket ad át Mišelukon a köztársaságnak, ezen épül majd az új Covid-kórház melletti parkoló és a melléképületek.
Az ülésen a tanácsnokok elfogadták a városi költségvetés féléves megvalósítását is, a bevételek az előző évekből visszamaradt pénzekkel együtt 18.705.464.460,04 dinárt tesznek ki, ami 13,3 százalékkal több a tervezettnél. A kiadások ebben az időszakban 10,7 milliárd dinárra rúgnak, ez a tervezett költségek 64 százalékát teszi ki.

Az újvidéki önkormányzat telket és ingatlanokat vásárol a köztársaságtól Jugovićevón és a központban, Mišelukon viszont parcellákat ad át a köztársaságnak

Az újvidéki önkormányzat telket és ingatlanokat vásárol a köztársaságtól Jugovićevón és a központban, Mišelukon viszont parcellákat ad át a köztársaságnak

A képviselő-testület szerdai ülésén elfogadták a Put, a Lisje és a Tržnica közvállalatok féléves működésének a beszámolóját, megszavazták az idei területrendezési terv módosítási terveit, és beleegyeztek abba, hogy a közeljövőben a szakértők felbecsüljék a Put közvállalat, valamint a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) értékét – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

A felsoroltakon kívül a városi parlament döntött a 15 legjobb újvidéki egyetemistának odaítélendő ösztöndíjról, amelynek összege 22.000 dinár. A tanácsnokok elfogadták a Szociális Munkaügyi Központ tavalyi működésének beszámolóját, valamint az idei terveit. Az utolsó napirendi pontok a közvállalatokban történő kádercserékről szóltak.