2024. április 24., szerda

Topolya ünnepel

Kezdetét vette a községnapi rendezvénysorozat

A Nagyapáti Kukac Péter-díj átadójával és a községi képviselő-testület díszülésével vette kezdetét a Topolyai Napok ünnepségsorozat, amelynek alkalmával több művelődési rendezvény, gyermekprogram, sportverseny színesíti a hétköznapokat egészen szeptember 19-éig Topolyán és a falvakban.

A 17. Expónak köszönhetően ezen a hétvégén a városra fókuszál a hazai és a nemzetközi gazdasági, mezőgazdasági-állattenyésztési ágazat képviselőinek, résztvevőinek a figyelme.

A csütörtöki városnapi képviselő-testületi díszülés alkalmával megtelt a színházterem a házigazdákkal és a vendégekkel, s mielőtt kiosztották volna a Pro Urbe díjakat és más elismeréseket, egy kétnyelvű filmet vetítettek le, amely összefoglalta az önkormányzat egyéves munkáját, a falvakat és a Topolyát érintő fejlesztéseket.

A község legnagyobb elismerésében, Pro Urbe díjban részesült Vass Borsodi Borbála többéves magyartanári, nyelvművelői tevékenységéért, a Topolyán több mint két évtizeden át plébánosként tevékenykedő msgr. Fazekas Ferenc atya, akit immár Szabadkára szólít a kötelezettsége, valamint Željko Samardžić Panonac énekes, dalszerző.

(Fotó: Ótos András felvétele)

(Fotó: Ótos András felvétele)

Az ünnepségen polgármesteri plakettet vehetett át Radovan Marić koncertmester, zeneszerző, illetve az épülete felépítésének 50. évfordulóját jegyző pacséri Moša Pijade Általános Iskola igazgatónője. Köszönőlevélben részesült a koronavírus-járvány idején kifejtett helytállása okán a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház, Ölvegyi Éva nyugalmazott zentagunarasi óvónő, a bajsai Testvériség Művelődési Egyesület és a gunarasi József Attila Művelődési Egyesület.