2024. április 24., szerda

Tanévnyitó oratórium Muzslyán

A muzslyai Mária Szent Neve plébániatemplom udvarában szombaton tanévnyitó oratóriumot tartottak. A fő hangsúly ez úttal is a játékon volt, ami mostanában a legjobban hiányzik a legkisebbeknek.

Sorakozóval és katekézissel kezdődött a foglalkozás. Az animátorok pedig játékokkal próbálták lekötni a gyerekek figyelmét. Ez nem volt nehéz, hiszen sok muzslyai gyerek kicsi kora óta részt vesz ezeken a foglalkozásokon.

A muzslyai plébánián már rég felismerték azt, hogy sok gyerek nem tudja hasznosan eltölteni a szabadidejét. Ezért évente több oratóriumot is szerveznek. A kényszerszünet után a nyáron sikerült újra megszervezni egy négynapos találkozót.

– Az is telt házas volt. Rengeteg gyerek jött és élvezték a játékokat, a foglalkozásokat, tehát hiányzott nekik a mindennapi életükből az oratórium. Hogy jól érezzék magukat, legyenek lefoglalva és hasznosan töltsék az időt – mondta Kalapis Sztoján plébános.

Az oratóriumra telefonok nélkül érkeznek a gyerekek.

– Itt mindenki igazából gyerek lehet. Ez egy család, egy közösség. A gyerekeken, de rajtunk is látszik, hogy nagyon jól érezzük magukat. És ez nagyon fontos – mondta Miklós Adrián animátor.

Ezúttal is sok volt az alsós, ami azt mutatja, hogy a szülők szívesen engedik a gyereküket a foglalkozásokra. A nyári és téli oratóriumokra évente több száz gyerek szokott eljönni. A legtöbb visszajáró.