2024. április 25., csütörtök

Több hónapig rejtegette édesanyja holttestét

Egy tiroli, 66 éves férfi a pincében hónapokig rejtegette édesanyja holttestét. A 89 éves idős hölgy még az év közepén hunyt el, tudósít a B92.net.

A doboz, amelyben a holttestet elrejtette, macskaalommal volt tele, ugyanis az elnyeli a kellemetlen szagokat. Mindezt azzal a céllal tette, hogy továbbra is kézhez kaphassa a hölgy nyugdíját, valamint a közeli családtagoknak járó ápolási díjat, ami Ausztriában nem kevés.

A férfi macskaalom mellett hordozható hűtőszekrények betétjét, továbbá különféle vegyszereket és dezodorokat használt a bomló holttest szagának elfedésére, hogy az ne tűnjön fel a környezet számára.

A történethez hozzátartozik, hogy a férfinek sikerült a saját fivérét is átvernie, amikor az látogatóba jött az édesanyjához. Azt mondta, hogy az asszony kórházban van, és ez az információ cseppet sem volt meglepő a testvérének, hiszen az asszony már régóta időskori demenciával küzdött.

Végül a férfi úgy döntött, hogy bejelenti édesanyja halálát, hiszen tudta, hogy ez nem mehet így örökké.
A csaló nyaka körül akkor kezdett szorulni a hurok, amikor új postás érkezett a környékre, s mielőtt átadta volna a nyugdíjat és az ápolási pénzt, szerette volna látni a 89 éves hölgyet élve, ahogyan az egyébiránt a munkahelyi szabályzat megköveteli. Mivel az asszony „nem volt otthon", ezért a postás nem akarta átadni a járandóságot fiának, hanem visszavitte az illetékes intézménybe.

Ekkor tűnt fel az eset egy ott dolgozónak, aki egyből jelentette a rendőrségnek, akiket megdöbbentett a helyszínen talált fa doboz, és a benne lévő holttest.

A férfi pontosan 50.000 eurót lopott el. A rendőrség elrendelte a test felboncolását, hogy megállapítsák a halál pontos okát, a 66 éves férfit pedig súlyos csalással és halott személy méltóságának meggyalázásával vádolják. A férfi előzőleg soha sem követett el semmilyen komolyabb bűntettet.

Az ügyben egy romániai származású egészségügyi ápoló is érintett, aki az idős hölgy elhunytakor a házban tartózkodott, míg a fia akkor nem volt otthon.
A romániai illetőségű ápoló az asszony halála után rögtön hazautazott, a rendőrség jelenleg keresi.