2024. április 19., péntek

Nem erőltetnek ránk semmit

Mi lesz a pártközi dialógus sorsa?

A pártközi dialógus résztvevőinek szeptember hetedikén eljuttatott dokumentum lehetőséget teremt a javaslatok megvitatására, de a résztvevők feladata, hogy eljussanak a megállapodásig – üzenték a pártközi dialógusban közvetítő európai parlamenti képviselők.

Hangsúlyozták, hogy ez nem egy kész politikai megállapodás, hanem a párbeszéd lehetséges irányaira mutat rá a tervezet – közli a Szerbiai Rádió és Televízió. Az Európai Parlament képviselői úgy fogalmaztak, hogy a legjobbat akarják Szerbiának, és nem céljuk bármit is ráerőltetni a dialógus résztvevőire.

LESZ-E ÚJABB BOJKOTT?

Az N1 közlése szerint a brüsszeli dokumentumot kifogásolták az ellenzék egyes képviselői, mert szerintük a többi között nem konkrét javaslatokat, hanem túl általános tételeket tartalmaz, nem derül ki belőle, hogy a politikai pártok egyenlő mértékű szereplése terén hogyan rendeződhet a helyzet a közmédiában, és nem tér ki arra a javaslatra sem, hogy a független médiumok hogyan juthatnának országos frekvenciához. Egyes politikai szereplők a kifogásaik megfogalmazása mellett a választások bojkottjának és tiltakozó megmozdulások szervezésének a lehetőségét is újra kilátásba helyezték.