2024. április 25., csütörtök

Munka- és pénzügyi terveket fogadott el az MNT

Az alapszabályával összhangban elektronikus szavazás útján bonyolította le mai, sorrendben huszonötödik ülését a Magyar Nemzeti Tanács. A 34 tanácstag közül az online szavazáson 29 tanácstag vett részt, és 84 napirendi pontról hozott döntést – derül ki az MNT sajtószolgálatának közleményéből.

A mai nap folyamán 15 óráig beérkezett szavazatok alapján a testület minden napirendi pont elfogadásakor határozatképes volt, mind a 84 napirendi pontot egyhangúlag fogadta el. Megállapításra került Kalmár Zsuzsanna magyar nemzeti tanácsi mandátumának megszűnése, aki a legutóbbi ülés óta visszavonhatatlanul lemondott tanácstagi mandátumáról, amelyre a „Magyar Mozgalom – Zsoldos Ferenc” listán való részvétellel került. Erről a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a Köztársasági Választási Bizottságot és az illetékes minisztériumot köteles értesíteni.

A Magyar Nemzeti Tanács jóváhagyta a továbbiakban a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény 2022. évi munka- és pénzügyi tervét, továbbá a zentai Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Zentai Történelmi Levéltár 2022. évi munkatervét is, valamint döntést hozott egy sor tanintézmény ügyében is.

A napirendi pontok között nem szerepelt a Szabadságot a Tanyaszínháznak! elnevezésű petíció kérdése. Hajnal Jenő, az MNT elnöke szerint azért, mert 6-án érkezett be a hivatalba, tehát a nemzeti tanács következő rendes ülésén tárgyalják majd meg.