2024. április 20., szombat

Miért erősíti Szerbia a katonaságát?

A katonaság fiatal tisztjeinek holnapi ünnepségével nem az a célunk, hogy agresszív üzenetet küldjünk, de látnunk kell azt is, hogy mindig, amikor Szerbiának erős katonasága volt, nem kellett tartania attól, hogy valaki megtámadja – jelentette ki Nebojša Stefanović hadügyminiszter.

BÉKE ÉS STABILITÁS A KATONASÁG ERŐSÍTÉSÉVEL

A Szerbiai Rádió és Televízió műsorában a tárcavezető úgy fogalmazott, hogy Szerbia a elkötelezett a stabilitás és a béke megőrzése mellett, de nem engedheti meg, hogy bárki is megtámadja, vagy veszélyeztesse a területi integritását.

Stefanović hangsúlyozta, hogy a szerbiai katonaság ma erősebb, mint a korábbi időszakban, és ez a gazdasági erőnknek, valamint Aleksandar Vučić elkötelezettségének is köszönhető.

AZ ÖNKÉNTES KATONAI SZOLGÁLATRÓL

Az önkéntes katonai szolgálatról szólva a hadügyminiszter elmondta, hogy több mint 440 személy jelentkezett a jelenleg aktuális felhívásra, és ha ez a gyakorlat folytatódik, akkor decemberben elmondhatjuk, hogy az elmúlt négy év arányait tekintve rekordszámú jelentkező érdeklődik az önkéntes szolgálat iránt.