2024. március 28., csütörtök

A kötelékek szorosabbra fűzése

A PROKON-Topolya tagjai Esztergomban

Az idén Esztergomban tartották meg az Udvar konferenciát. Német Klaudió, a PROKON-Topolya elnöke elmondta, az első Udvar központi témája 2019-ben a nemzetpolitika volt, de a házigazdáknak köszönhetően a térség helytörténetét és Bácskossuthfalva vendégszeretetét is megismerhették a PROKON-osok. Idén Esztergomban került megrendezésre az esemény, amely azért volt nagy jelentőségű, mert a Covid-19 okozta lezárások után most nyílt először igazi lehetőség arra, hogy szorosabbra fűzzék a különböző PROKON-szervezetek tagjai között a kötelékeket.

Milyen programokon vettetek részt?
– A topolyai alapszervezet idén először vett részt az eseményen, a csapatépítő programokon kívül két panelbeszélgetésen is képviseltettük magunkat, ahol a szervezet múltját és jelenét ismerhettük meg mélységeiben. A lényeg azonban az volt, hogy minél többet tudjanak beszélgetni az emberek, hiszen az online térben szövődött barátságok végre élőben is beteljesedhettek. Úgy gondolom, hogy a koncertlátogatások ebben különösképp sokat segítettek.
Milyen jövőbeli tervei vannak az alapszervezetnek?
– A PROKON-Topolya jövőbeli tervei is a fejlődésre, szakmaiságra és közösségépítésre összpontosítanak, ha ezekben bármely fiatal szeretne osztozni, szeptember 26-ig jelentkezhet a szervezetbe a www.prokon.hu/tagfelvetel oldalon!

Az esemény mély nyomot hagyott a fiatalokban, akik rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodhattak az Udvar áltat. Arról, hogy melyik volt a kedvenc programjuk, a PROKON-Topolya tagjait kérdeztük:
– Az Udvar számomra egy kellemes és abszolút szimpatikus program volt, a helyszínnel és a társasággal együtt. A kedvenc programom az avatási ünnepség volt, amely rendkívül magasztos és felemelő élmény volt számomra, mely során végre igazi pRokonokká válhattunk mindannyian. Máskor is szívesen részt veszek rajta, nagyon jó élménynek bizonyult – nyilatkozta Gogolák Adrián.
– Nagyon jól éreztem magam, sok szép élménnyel gazdagodtam. Megismerhettem valamennyi PROKON-os társam. Legjobban a kerekasztal-beszélgetések tetszettek, ahol megismerkedtünk az elnökséggel, a munkájukkal és a szervezet életével. Jövőre is szívesen részt vennék az eseményen – mondta Krencz Annamária.