2024. április 25., csütörtök

Az elfogadás jegyében

Pénteken tartják a Szeretet Fesztiválját

Pénteken 13 és 17 óra között negyedik alkalommal rendezik meg a Szeretet Fesztivál nevet viselő rendezvényt a Sétaerdőben. Az esemény részleteit tegnap Mirjana Evetović, a fesztivál főszervezője, Sanja Milošev, a szervezőbizottság tagja és Nataša Vrabčević, az Európai Unió klímaegyezményének szerbiai nagykövete ismertette a Városházán megtartott sajtótájékoztatón.

A fesztivál főszervezője elmondta, hogy a rendezvény legfőbb célja, hogy elősegítse a toleranciát.

Sanja Milošev, Mirjana Evetović és Nataša Vrabčević (Fotó: Patyi Szilárd)

Sanja Milošev, Mirjana Evetović és Nataša Vrabčević (Fotó: Patyi Szilárd)

– A fesztivál egy a szociális elfogadást elősegítő rendezvény, amelyen kulturális- és sportprogramokon keresztül összehozzuk az egészséges gyermekeket a fogyatékkal élő gyermekekkel. Szeretnénk megtanítani gyermekeinket arra, hogy hogyan fogadják el például a mozgáskorlátozott egyéneket, hogyan segítsenek rajtuk. A fogyatékkal élő gyermekek esetében pedig azt szeretnénk elérni, hogy érezzék azt, hogy elfogadják őket – nyilatkozta Mirjana Evetović.

A fesztivál főszervezője a fentiekhez hozzátette, hogy a rendezvényen az érdeklődők többek között megtekinthetnek egy előadást a Szabadkai Gyermekszínház társulatának előadásában, láthatnak latin-amerikai táncokat, gyermekkórusok fellépését, továbbá a gyermekek részére zumba-fitness edzést tartanak. Emellett egy kreatív műhelymunkát is tartanak a fesztivál helyszínén.

A rendezvény sportprogramját Sanja Milošev ismertette, aki elmondta, hogy ezen programok legfőbb célja, hogy az egészségesek és a fogyatékkal élők együtt vegyenek részt bennük, ezzel is elősegítve az elfogadást. A helyszínen az érdeklődők többek között labdarúgásban, amerikai futballban, gyeplabdában, karatéban, birkózásban, asztaliteniszben, atlétikában és cselgáncsban is kipróbálhatják magukat, valamint zsákfutó és kötélhúzó versenyt is tartanak. Emellett 15 és 17 óra között fiákeren is lehet majd kocsikázni.

Nataša Vrabčević kiemelte, hogy egy olyan rendezvényről van szó, amelyet a város egyik legnagyobb zöld területén tartanak meg, és amely megmozgatja a gyermekeket, kimozdítja őket a tantermekből, valamint a számítógépek elől.