2024. április 25., csütörtök

Még egy hétig pályázhatnak a zentaiak

Három területen nyújt az önkormányzat támogatást

Még egy hétig jelentkezhetnek Zenta község polgárai az energiahatékonysági pályázatra. Ezzel a programmal kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót hétfő délelőtt.

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere röviden emlékeztette a lakosságot, hogy ennek a pályázatnak a lehetőségével csak 50 százalékos önrészt kell biztosítaniuk.

A programról még egyszer részletes ismertetőt adott Sztantity Szebasztián, Zenta község tanácsának gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tagja. Elmondta, hogy három területen pályázhatnak az érdeklődők: kazáncserére, nyílászárók cseréjére, illetve hőszigetelésre.

– A kazáncserénél új gáz- illetve peletkazánok vásárlását támogatjuk. A nyílászárók cseréjénél fontos, hogy amennyiben pályáznak, akkor az összes nyílászárót le kell cserélni, vagyis azon a részen, ahol a lakás fűtése történik. A hőszigetelés terén pályázhatnak a falak illetve a tető szigetelése – magyarázta Sztantity.

Az érdeklődők Zenta község honlapján keresztül (http://www.zenta-senta.co.rs/) az „Intézkedések lakóházak, családi házak és lakások energetikai kármentesítésére Zenta község területén 2021-ben” fülre kattintva érhetik el a beadványokat szerb és magyar nyelven. Azonban, amennyiben valaki nem tudja használni az internetet, úgy Zenta község önkormányzatának közigazgatási hivatalában is elkérheti a nyomtatványokat.

– Zentán még mindig vannak olyan területek, amelyek nincsenek kiparcellázva, vagy folyamatban van. Ha valaki ilyen területről szeretne pályázni, egy nyilatkozatot is be kell nyújtania, amelyben arra hivatkozik, hogy a parcellázás folyamatban van, és így el fogja fogadni a pontozó bizottság – mutatott rá Sztantity.

Hozzátette, hogy amennyiben gázkazánra pályázik valaki, úgy be kell nyújtania egy igazolást az El Gas Közvállalattól arról, hogy van lehetősége rácsatlakozni a gázvezetékre. Emellett a használatba vételi engedély hiányában a legalizációs végzést is benyújthatják a pályázók.

– Arra kérek mindenkit, hogy utótámogatást nem tudunk nyújtani a pályázatnál. Emellett fontos figyelembe venni, hogy amennyiben megtörténik a szerződéskötés a kivitelezővel, úgy 45 napon belül meg kell kezdeni a munkálatokat – hívta fel a figyelmet Sztantity.

A támogatásra szánt keretösszeg összesen 5 millió dinár.