2021. október 24., vasárnap

Szaján várja az amatőr színjátszókat

Október 15-e és 24-e között rendezik meg a Vajdasági Amatőr Színjátszók XXV. Találkozóját

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület az idei évben október 15-e és 24-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozóját. A 2021-es Találkozó házigazdája Szaján.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 25. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszócsoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje: szeptember 19.

A jelentkezési lap letölthető a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjáról: http://vmmi.org.

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást, melyet szintén a fent említett oldalon találnak meg.
A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Fábián Mónikánál a 069/554-12-16-os telefonszámon, illetőleg a szinjatszas@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Varga Tamásnál a tamas@vmmi.org villámpostacímen.

A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.

A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.

A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére. A benevezés határideje szeptember 19-én jár le és ezen a linken tehetik meg az érdeklődők.

A jelentkezési űrlapot a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjáról ezen a linken lehet letölteni. Az eseménnyel kapcsolatos bővebb információkat is a jelzett oldalon szerezhetnek az érdeklődők.