2024. március 28., csütörtök
ÓBECSEI FIATALOK FIGYELMÉBE

Ingyenes pszichológiai tanácsadás és kompetenciafejlesztési képzés

Pszichológiai tanácsadás

Az óbecsei Tako Cool civil szervezet szeptember 15-étől ingyenes pszichológiai tanácsadást szervez 15 és 30 év közötti fiataloknak. A tanácsadás a Képzéssel a fiatalok biztosabb jövőjéért elnevezésű projekt része, ami az óbecsei önkormányzat anyagi támogatásával valósul meg. A decemberig tartó tanácsadáson nyolc fiatal vehet majd részt. A Katarina Stojisavljević pszichológus által vezetett tanácsadást szerdánként 16 órakor tartják az Ifjúsági és Gyermekközpontban.
Érdeklődni a 063/713-7601-es telefonszámon lehet.

Kompetenciafejlesztési képzés

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) is várja a fiatalok jelentkezését a Pokreni mehanizam! elnevezésű programra, amelynek keretében aktív és motivált fiatalok a társadalmi felelősségvállalásról és az ifjúsági tájékoztatásról szerezhetnek majd ismereteket. A programban 10 fiatal kap lehetőséget a kompetenciafejlesztésre.

A képzéseket szeptemberben és októberben hétvégénként tartják négyórás modulokban. A képzés során a fiatalok a nyilvános szereplésről, a szinopszisok írásáról, a videokészítésről, az újságírói műfajokról, a terepi munkáról is tanulnak majd, ezt követően pedig decemberig részt vesznek egy online portál munkájában. Az óbecsei önkormányzat által támogatott képzés és a tanagyag ingyenes.

A 15 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését szeptember 1-jéig várják a www.bum-becej.org oldalon található online formanyomtatvány kitöltésével. Érdeklőni Gordana Adamovnál lehet a 064/419-47-44-es telefonszámon vagy a gordana@bum-becej.org e-mail-címen.