2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS – VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK

Súlyos vereséget szenvedtek a magyarok

Hazai pályán, a telt házas Puskás Arénában 4:0 arányban szenvedett súlyosnak mondható vereséget a magyar nemzeti tizenegy Angliától. Marco Rossi legénységének az első félidőben még sikerült semlegesítenie az angolok támadásait a védelem szoros emberfogásának, valamint Gulácsi Péter bravúros védéseinek köszönhetően.

A második játékrészre azonban fellazult a magyar védelem, a játékosok koncentráltsága láthatóan csökkent, amit a szigetországiak kíméletlenül kihasználtak, és Sterling (55.), Kane (63.), Maguire (69.), valamint Rice (87.) góljaival magabiztos győzelmet arattak. Ez a vereség egyben a Rossi-korszak legsúlyosabb kudarcának számít.

Az angol góllövést Sterling indította meg (Fotó: MTI)

Az angol góllövést Sterling indította meg (Fotó: MTI)

Az olasz mester az alábbi szavakkal magyarázta a két csapat közötti váratlanul nagy különbséget: „Anglia bizonyította, hogy jóval erősebb a francia, a német és a portugál válogatottnál is. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, sikerült kompaktan védekezni, bár már ekkor is több volt az egyéni technikai hiba – ezek a második félidőben megsokszorozódtak. Az első gól után hagytuk megnyúlni a vonalainkat, elveszítettük a tömör védekezésünket. Holnap új nap kezdődik." Vereségével a magyar válogatott visszacsúszott a csoport harmadik helyére, az angolok pedig negyedik győzelmüknek köszönhetően magabiztosan tartják első helyüket a tabellán.

A B csoportban Svédország kisebb meglepetést okozva 2:1-re legyőzte Spanyolország legjobbjait, az olaszoknak Firenzében pedig csak egy 1:1-es döntetlenre futotta a bolgárokkal szemben.

A 4. forduló második napjának eredményei: Grúzia–Koszovó 0:1, Andorra–San Marino 2:0, Csehország–Fehéroroszország 1:0, Észtország–Belgium 2:5, Izland–Románia 0:2, Olaszország–Bulgária 1:1, Lichtenstein–Németország 0:2, Litvánia–Észak-Írország 1:4, Magyarország–Anglia 0:4, Lengyelország–Albánia 4:1, Észak-Macedónia–Örményország 0:0, Svédország–Spanyolország 2:1.

A szombati játéknap mérkőzései: Finnország–Kazahsztán, Ciprus–Oroszország, Írország–Azerbajdzsán, Lettország–Norvégia, Szlovénia–Málta, Szerbia–Luxemburg, Feröer szigetek–Dánia, Gibraltár–Törökország, Izrael–Ausztria, Hollandia–Montenegró, Szlovákia–Horvátország, Skócia–Moldova, Ukrajna–Franciaország.

A vasárnapi játéknap mérkőzései: Fehéroroszország–Wales, Albánia–Magyarország, Bulgária–Litvánia, Anglia–Andorra, Izland–Észak-Macedónia, Belgium–Csehország, Koszovó–Görögország, Németország–Örményország, Románia–Lichtenstein, San Marino–Lengyelország, Spanyolország–Grúzia, Svájc–Olaszország.