2024. április 24., szerda

Szerbia a 16. a világon az utóbbi egy hét alatt jegyzett új fertőzöttek számát tekintve

Szerbia a világon a tizenhatodik helyre került az utóbbi egy hét alatt jegyzett új fertőzöttek számát tekintve – közli a 021 az ourworldindata.org portál adataira hivatkozva. A vizsgált kimutatások szerint országunkban 1 millió lakosra 416 új fertőzött jut. A lista élén egyébként Izrael áll, az ötödik helyen pedig Montenegrót tüntették fel.

Ami a koronavírus halálos áldozatainak számát illeti, a listát a Bahama-szigetek vezeti, de például Észak-Macedónia a negyedik helyen áll, Montenegró a hetediken, míg Szerbia az ötvenedik hely alatt végzett az 1 millió lakosra jutó átlagosan 1,9 elhunyttal.

A lakosság átoltottságát is vizsgálták, mely szerint országunk a 74. hely alatt végzett az alapján, hogy polgárainak 41,35 százaléka vette fel a vakcina legalább két dózisát. Azok között az országok között, amelyek a védőoltás harmadik adagjának a beadását is megkezdték, Szerbia a kilencedik helyen áll világviszonylatban Izrael, Uruguay, Izland, Törökország, Chile, a Dominikai Köztársaság, Magyarország és Kambodzsa után.