2024. március 29., péntek

Még mindig sokan vannak a határátkelőkön

Továbbra is intenzív a forgalom a szerb-magyar határszakaszon. A hazalátogató vendégmunkások és a nyaralásukból még hazafelé tartó turisták miatt még mindig hosszabb átjutási idővel kell számolni.

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőn a délelőtti órákban néha több, mint két órás várakozásról számoltak be a határinformációkra szakosodott applikáció felhasználói. A Belügyminisztérium kameraképein is jól látszik, hogy hosszú sorokban kígyóznak az autók. A belépő oldalon valamivel jobb a helyzet, ott megközelítőleg egy órás várakozásra készülhetnek.

A Kelebia-Tompa határátkelőhelyen sem gyorsabb az átjutás, itt is több, mint egy órát kell várakozni a kilépő oldalon. A belépésnél azonban nem kell hosszas várakozásra készülni, szinte pillanatok alatt beléphetünk Szerbiába.

A kisebb határátkelőhelyeken is lassan feltorlódnak az autók. A Horgos-Röszke közúti határátkelőn kb. két órát, a Gyála-Tiszasziget átkelőn kb. háromnegyed órát, míg Királyhalom-Ásotthalom átkelőnél egy órát kell vesztegelni. Érdemes Rábé-Kübekháza irányába kerülni, ott ugyanis az információk szerint nem alakult ki komolyabb várakozás. Ezen határátkelők esetében, az országba belépő oldalon, egyedül a horgosi átkelőnél alakult ki hosszabb sor, így ott kb. egy óra alatt léphetünk be Szerbiába, a többi esetében gyors átjutásra készülhetünk.