2022. szeptember 26., hétfő

Cvejić gyógyszertár a városi helyén

Zentán csütörtökön nyílt, Felsőhegyen és Tornyoson két hét múlva nyit

Csütörtök délelőtt az arra sétálók már messziről észrevehették az egykori városi gyógyszertár bejáratában lengedező lufikat, amelyek arról tájékoztatták a polgárokat, hogy kitárta kapuit a szerbiai Cvejić gyógyszertárlánc helyi kirendeltsége, s lassan el is kezdtek szállingózni az első vásárlók, akiket három gyógyszerészhölgy szolgált ki mosolyogva.

A hivatalos megnyitón jelen volt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Sztantity Szebasztián községi tanácstag, valamint az üzletlánc tulajdonosa, Bogdan Cvejić is.
Czegledi a jelen lévő újságíróknak elmondta, hogy egy többéves folyamatot fejeztek be a Cvejić gyógyszertár zentai megnyitásával, hiszen az egykori városi gyógyszertár egyre súlyosabb gondot jelentett az önkormányzat számára, ráadásul nem is tudott eleget tenni a polgárok elvárásainak. Úgy fogalmazott, hogy a zentai vezetőségnek sikerült új bérlőt találnia a gyógyszertárnak a község területén lévő létesítményeire, és hozzáfűzte, hogy nagy valószínűséggel két héten belül a Zenta községhez tartozó településeken is megnyílnak a Cvejić gyógyszertár falusi kirendeltségei.

Hűségkedvezménnyel várják a vásárlókat
Hűségkedvezménnyel várják a vásárlókat

Zenta mellett Felsőhegyen és Tornyoson is nyílik majd egy-egy kirendeltség – magyarázta Sztantity Szebasztián, aki egyben azt is elmondta, hogy a nyilvános pályázatuknak az volt az egyik feltétele, hogy azok a munkások, akiknek a végzettsége és szakmája kötődik a gyógyszertárak tevékenységéhez, kapjanak szerződésajánlatot, s ezt a többség el is fogadta. A községi tanács gazdasági ügyekért felelős tagja azt is elmondta, hogy Bogarason és Keviben a falugazdászok segítségével, illetve a falugazdászok és a Cvejić gyógyszertár együttműködésével oldják meg a gyógyszertár kérdését.

A Cvejić gyógyszertár hétköznapokon reggel hét órától este kilencig tart nyitva, a falusi gyógyszertárak pedig az ottani egészségügyi intézményekhez igazodva fogadják a vásárlókat. Természetesen náluk is elfogadják az orvosi recepteket, de enélkül is lehet majd vásárolni bizonyos gyógyszereket és egészségügyi készítményeket, kozmetikai termékeket. A zentaiak számára hűségprogramot is elindítottak, vagyis az itt élők 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a nem receptköteles termékeket, és egy ajándékkártyát is kaphatnak, amire jegyzik, hogy mikor váltottak ki receptköteles gyógyszereket, s ezek után 300 dináros értékben vásárolhatnak más dolgokat – nyilatkozta Bogdan Cvejić, a gyógyszertárlánc tulajdonosa, aki arról is beszámolt, hogy jelenleg tíz alkalmazottal dolgoznak.