2024. április 18., csütörtök

Tornafelszerelést adományoztak az iskolának

Az oroszországi RZD International vállalat tornafelszerelést adományozott a péterváradi Jovan Dučič Általános Iskolának.
Mansurbek Sultanov, az RZD International igazgatója tegnap átadta az adományt Ružica Pavlovićnak, a Jovan Dučič Általános Iskola igazgatójának. Az orosz vállalat donációjának értéke mintegy fél millió dinár.

A tornafelszerelés átadásánál többek között jelen volt Dina Vučinić, az újvidéki városi tanács oktatási ügyekkel megbízott tagja, és Szakállas Zsolt oktatási és kisebbségügyi titkár. Vučinić megköszönte az orosz vállalatnak az adományt.
– Annak ellenére, hogy az újvidéki önkormányzat jelentős összeget fordít az oktatás támogatására (6,2 milliárd dinár), minden támogatást, adományt örömmel fogadunk, mert számunkra az a fontos, hogy a gyermekek minőséges oktatásban részesüljenek. Az RZD International nem először segít az iskoláknak, 2019-ben a támogatásuknak köszönhetően felújították a Jovan Popović Iskola tornatermét és felszerelték az informatikai kabinetet. Elkezdődött a tanév, minden a megszokott mederben zajlik, nincsenek korlátozások, reméljük, ez a helyzet minél tovább tart, és a hogy még sok hasonló adományt kapnak majd az újvidéki iskolák – mondta Vučinić.

Mansurbek Sultanov kifejtette, a vállalat adományát ajándéknak szánták abból az alkalomból, hogy elkezdődött az új tanév.
– A vállalatunk síneket épít és rekonstruál Szerbiában, és a kezdetektől fogva támogatjuk az iskolákat, mert abban reménykedünk, hogy így hozzájárulunk az emberek életminőségének a javításához. Ez már a hatodik szerbiai iskola, amelynek adományt adtunk át, tavaly segítettünk egy tornaterem felújításában, és felszereltünk egy informatikai kabinetet is – magyarázta Sultanov.

A Jovan Dučič Általános Iskola igazgatója megköszönte Mansurbeknek a támogatást, és hangsúlyozta: a tornafelszerelés nagy mértékben hozzájárul a minőségesebb oktatáshoz, és a tanulók sporteredményeinek a javulásához. n hgy