2024. április 20., szombat
ZOBNATICA

Újabb turisztikai tartalmak

A terveket bemutatták a tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárnak is

Zobnatica már az eddigi években is valóságos gyöngyszeme volt tartományunk turisztikai kínálatának. A jövőben ez még sokkal több és színesebb tartalommal bővülhet, amennyiben sikerül megvalósítaniuk azokat az elképzeléseiket, amelyekkel tegnap délben megismerkedhetett dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és turisztikai titkár és néhány munkatársa, illetve a topolyai községi önkormányzat jelen levő képviselői is.

– A bemutatott tervek úgynevezett master tervek – tudtuk meg Tamara Ivanišević zobnaticai turisztikai vezetőtől. – A mai megbeszélés lényege az volt, hogy alakítsunk egy munkacsoportot, amelyben a községi önkormányzattal és a tartományi titkárság szakmunkatársaival tovább tudunk dolgozni ezen a projekten. Mi elkészítettük a terveket, tőlük pedig javaslatokat, véleményeket várunk azok megvalósításához. Azt javasoljuk, hogy a munkacsoportban legyen szakértő a környezetvédelmi intézettől, egyéb illetékes tartományi szervektől. Reméljük, hogy köztársasági, tartományi és községi segítséggel meg is valósíthatók a jövőben ezek az elképzelések. A titkár úr a maga részéről ígéretet tett, hogy megadnak minden segítséget, és belátható időn belül tovább gazdagíthatjuk Zobnatica turisztikai kínálatát, ami jelentős lépés lesz majd nemcsak a topolyai község és Vajdaság részére, hanem még vonzóbbá teszi majd Szerbiát is a külföldi turisták számára.

Az előzetes prezentációból láthattuk, hogy a továbbiakban is elsősorban a lovassportot kedvelők találnak majd kikapcsolódási lehetőséget Zobnaticán, emellett villák, fürdő, sportpályák, játszóterek, park létesítése is tervben van a horgászoknak is remek sportolási lehetőséget nyújtó tó partján.